Ukrajinci raketiraju naseljena mesta u regionu Zaprožja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2022, 10:54

Ukrajinci raketiraju naseljena mesta u regionu Zaprožja

Ukrajinska vojska nastavlja da raketira naseljena mesta u Zaporoškoj oblasti na jugu Ukrajine višecevnim raketnim sistemima i balističkim raketama Točka-U, izjavio je danas član glavnog saveta Regionalne vojno-civilne uprave Vladimir Rogov.

U izjavi za TASS on je rekao da ruski odbrambeni sistemi svakodnevno obaraju ukrajinske rakete iznad naselja Vasiljevka i Pologi.

"Ukrajinske snage nastavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da mahnito granatiraju gradove Vasiljevka i Pologi u blizini linije fronta. Ta mesta su na udaru višecevnih raketnih sistema i projektila Točka-U. Svakog dana, bezbroj projektila se obara iznad ovih mirnih gradova", rekao je Rogov i naglasio da je prisustvo ruskih trupa na teritoriji regiona Zaporožja garancija bezbednosti za lokalno stanovništvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo izvoz žita iz ukrajinske Hersonske oblasti u Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 09:09

Ukrajinska oblast Herson počela je da izvozi žito iz prošlogodišnje žetve u Rusiju, izjavio je danas Tas Kiril Stremousov, zamenik načelnika vojno-civilne uprave te regije koja je pod kontrolom ruskih sanaga..."Ima mesta za skladištenje novih useva, mada ovde (u silosima) ima dosta žita. Ljudi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.