Ukrajinci pozvali srpskog ambasadora na razgovor u ministarstvo zbog Krima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinci pozvali srpskog ambasadora na razgovor u ministarstvo zbog Krima

Ambasadoru je predat zahtev od strane MIP Ukrajine.

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine izrazilo je duboku zabrinutost ambasadoru Srbije Aci Jovanoviću zbog postavljanja simbola Krima na ruskom štandu na sajmu turizma u Beogradu, saopštila pres-služba ukrajinskog MIP.

"U Ministarstvo inostranih polova Ukrajine pozvan je 24. februara 2020. godine ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gde mu je izražena zabrinutost zbog predstavljanja na ruskom štandu, u okviru sajma turizma u Beogradu, naziva i simbola "Republike Krim", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ambasadoru je bio "predat zahtev da se takve stvari u budućnosti više ne ponove".

"Ambasador Srbije ukazao je na nesrećnu činjenicu, i potvrdio da se ništa ne menja u njenoj podršci teritorijalnoj celovitosti i državnom suverenitetu od strane Srbije", informisali su u ukrajinskom spoljnopolitičkom resoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.