Ukrajinci TVRDE: Američki bombarderi mogu da izbegnu S-400 i NAPADNU Sibir

Izvor: Večernje novosti, 08.Jun.2020, 13:05

Ukrajinci TVRDE: Američki bombarderi mogu da izbegnu S-400 i NAPADNU Sibir

Američki strateški bombarderi B-52H „Stratofortres“ u stanju su da „napadnu“ Rusiju koristeći raketno naoružanje bez ulaska aviona u vazdušni prostor koji kontoliše protivavionski raketni sistem S-400 Strateški bombarderi B-52H „Stratofortres“ američkog ratnog vazduhoplovstva u stanju su da „napadnu“ Rusiju koristeći raketno naoružanje bez ulaska aviona u vazdušni prostor koji kontoliše protivavionski raketni sistem S-400 „Trijumf“, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ukrajinska konsultantska kompanija „Difens ekspres“.Na taj način je kompanija prokomentarisala nedavni let američkih letelica iznad Arktika u blizini granice sa Rusijom. Prema navođenju „Difens ekspresa“, domet lansiranja krstarećih raketa ugrađenih u letelicu može da iznosi od 980 do preko 1200 kilometara. Portal podseća da ruski sistem S-400 ima domet detekcije meta 600 kilometara. „To je dovoljno za napad na glavne strateške objekte Rusije na Arktiku i delu Sibira“, tvrdi „Difens ekspres“. U tekstu se ističe da se radi o ruskim arktičkim vojnim bazama, kao i o infrastrukturi Severnog morskog puta koji obezbeđuje funkcionisanje čitavih regiona i značajan deo ekonomije zemlje. „Ovo je već druga epizoda demonstracije sposobnosti američke strateške avijacije za Kremlj u podslednjih nekoliko dana“, smatra kompanija. Ranije je „Difens ekspres“ naveo da ukrajinske vlasti koriste zapadne svemirske letelice za praćenje aktivnosti Rusije na Krimu. rs.sputniknews.com

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki bombarderi mogu da izbjegnu S-400 i gađaju Sibir?

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2020

KIJEV - Strateški bombarderi B-52H "Stratofortres" američkog ratnog vazduhoplovstva u stanju su da napadnu Rusiju koristeći raketno naoružanje bez ulaska aviona u vazdušni prostor koji kontoliše protivavionski raketni sistem S-400 "Trijumf", navodi ukrajinska konsultantska kompanija "Difens ekspres".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.