Ukrajina uvodi hemijsku kastraciju za pedofile

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina uvodi hemijsku kastraciju za pedofile

Ukrajinski parlament usvojio je novi zakon kojim se uvodi obavezna hemijska kastracija za seksualne prestupnike, javlja Independent, prenosi Indeks.

Zakon je usvojen nakon nekoliko medijski eksponiranih priča o zlostavljanju maloletnika zbog čega će takvu odluku parlamenta verovatno većina birača dočekati s odobravanjem.

Međutim, ukrajinski pravni i medicinski stručnjaci oštro su je kritikovali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa su pozvali i predsednika Volodimira Zelenskog da interveniše s postavljanjem veta.

Prema novom zakonu, muškarcima, koji su počinili ozbiljne seksualne prestupe s maloletnicima, davali bi se putem injekcije antiandrogeni lekovi.

Obaveznu hemijsku kastraciju podržalo je 247 poslanika, čak 21 poslanik više nego što je bilo potrebno da bi se usvojio nacrt zakona.

Sve više zemalja sveta odlučuje se za ovaj kontroverzni postupak.

Tako su početkom juna, vlasti u američkoj saveznoj državi Alabami izglasale zakon koji zahteva hemijsku kastraciju zlostavljača dece koji su stariji od 21 godine, podseća Indeks.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina uvodi hemijsku kastraciju za pedofile

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2019

KIJEV - Ukrajinski parlament usvojio je novi zakon kojim se uvodi obavezna hemijska kastracija za seksualne prestupnike, javlja Independent, prenosi Index.hr.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.