Ukrajina uništila evropskog prvaka, Hrvatska preživela Mađarsku

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina uništila evropskog prvaka, Hrvatska "preživela" Mađarsku

Košarkaši Ukrajine pobedili su Sloveniju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo rezultatom 82:54.

Aktuelni prvak Evrope Slovenija je odigrala katastrofalan meč i ni u drugom ni u trećem kvartalu nije uspela da postigne dvocifren broj poena.

Slovenci su i zvanično izgubili sve šanse da se kvalifikuju za Mundobasket 2019. godine.

Kod Ukrajinaca niko iz startne petorke nije imao dvocifren poenterski učinak, ali zato jesu šestorica iz druge. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 13 je postigao Oleksandr Kobets, dok su po 11 imali Bližnjuk, Bobrov i Sanon.

Kod Slovenaca se istakao Gregor Hrovat sa 13, dok je poen manje imao Blaž Mesiček. Posebno lošu partiju pružio je bivši bek Partizana Edo Murić koji je šutirao 1/9 iz igre.

U grupi J Hrvatska je došla do četvrte pobede u kvalifikacijama trijumfom nad Mađarskom od 74:69.

Hrvatska je "slomila" meč u trećoj četvrtini. Iako se Mađarska vratila u poslednjoj deonici i bila na samo jednom posedu zaostatka, Hrvati su uspeli da istraju i pobede.

Domagoj Bošnjak je mogao da bude tragičar jer je promašio oba slobodna bacanja koja bi odvela Hrvate na dva poseda razlike, ali se ispravio ofanzivnim skokom, a zatim i sa dva poena, sa linije penala.

Najefikasniji kod domaćina bio je Miro Bilan sa 22 poena i 13 skokova. Bošnjak je upisao 17, a Tomislav Zubčić deset poena.

Mađare je predvodio Zoltan Perl sa 18 poena, 14 je imao David Vojvoda, a devet uz šest skokova Rosko Alen.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.