Ukrajina u kontranapadu na ruske snage na istoku zemlje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2022, 09:27

Ukrajina u kontranapadu na ruske snage na istoku zemlje

Ukrajina je u ponedjeljak, 16. maja, započela kontranapad na ruske snage na sjeveroistoku zemlje, u blizini Hrakiva drugog po veličini ukrajinskog grada. Ukrajinski zvaničnici saopćili su da su ukrajinski vojnici "odbili" ruske snage od Harkiva i napredovali sve do granice s Rusijom, prenosi Reuters. Harkiv, koji je smješten oko 50 kilometara od granice s Rusijom, bio je sedmicama meta bombardovanja, nakon neuspjeha Rusije da zauzme glavni grad Kijev. Ukrajinsko ministarstvo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UKRAJINCI TVRDE DA SU KRENULI U KONTRAOFANZIVU: Napad na ruske snage kod Harkova! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Maj.2022

Ukrajina je danas počela kontranapad na ruske snage na istoku zemlje u blizini Harkova, drugog po veličini ukrajinskog grada, javlja Rojters.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.