Ukrajina raskinula memorandum o saradnji sa Rusijom u sferi borbe protiv terorizma

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2020, 10:02

Ukrajina raskinula memorandum o saradnji sa Rusijom u sferi borbe protiv terorizma

Vlada Ukrajine raskinula je memorandum o saradnji sa Rusijom u sferi borbe protiv terorizma, a inicijator je bila Služba bezbednosti Ukrajine.
Kako se objašnjava, ta odluka će „omogućiti da se formiraju dodatne pravne i političke osnove za zaštitu nacionalnih interesa Ukrajine u uslovima oružane agresije Rusije i povećanja autoriteta Ukrajine“. Moskva i Kijev potpisale su memorandum o saradnji u borbi protiv terorizma u julu 2012. godine na Jalti. Memorandum se svake godine automatski produžava, „ukoliko nijedna strana pismenim putem ne obavesti drugu najmanje 90 dana pre isteka dejstva memoranduma o nameri da ga raskine“.  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.