Ukrajina pojačava? Rusi postavljaju ozbiljniju odbranu

Izvor: B92, 28.Sep.2022, 09:36

Ukrajina pojačava? "Rusi postavljaju ozbiljniju odbranu"

Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo je novi dnevni obaveštajni izveštaj o ratu u Ukrajini.

U njemu se navodi da Rusija postavlja ozbiljniju odbranu nego ranije, dok Ukrajina pokušava da napreduje na najmanje dve ose na istok.

Kako pišu britanski obaveštajci, Ukrajina je poslednjih dana pojačala ofanzivne operacije na severoistoku zemlje.

Trupe polako napreduju na najmanje dve ose istočno od linije reka Oskil i Severski Donjec, gde su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se snage konsolidovale nakon prethodnog napredovanja ranije u mesecu.

U izveštaju se dalje kaže da Rusija postavlja ozbiljniju odbranu nego ranije, verovatno zato što ukrajinski napredak sada preti delovima Luganske oblasti.

Teške borbe se nastavljaju i u oblasti Herson, gde su ruske snage na desnoj obali Dnjepra i dalje ranjive, zaključuje britanski obaveštajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.