Ukrajina ima poruku za Rusiju - jedan uslov

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 17:05

Ukrajina ima poruku za Rusiju - jedan uslov

Beograd -- Ukrajina ima uslov za Rusiju kako bi došlo do normalizacije odnosa između dve zemlje, a to je povlačenje sa njihove teritorije.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da je jedan od glavnih uslova za normalizaciju odnosa Ukrajine i Rusije da se Rusija povuče sa teritorije Ukrajine.

"Smatram da treba da budemo optimistični i da verujemo da će se odnosi između Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Rusije normalizovati. Znam čak i kada će se to dogoditi. To će se dogoditi kada Rusija deokupira naše teritorije", rekao je Kuleba, navodi se u saopštenju Ukrajinske ambasade u Beogradu.

Kao drugi uslov naveo je posetu Ukrajini novog ruskog lidera, koji će, kako kaze, "sagnuti glavu pred spomenikom žrtvama rata Rusije protiv Ukrajine" i dodao da takvi primeri postoje u savremenoj istoriji.

"To je bilo iskustvo Nemačke i Francuske. Bile su to dve nacije koje su se mrzele i uništavale jedna drugu. Ali one su savladale taj put", dodao je Kuleba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.