Novi ambasador Ukrajine kod Vučića; Upoznat je sa stavovima Srbije

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 09:33

Novi ambasador Ukrajine kod Vučića; "Upoznat je sa stavovima Srbije"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ukrajine Volodimira Tolkača.

Vučić je to objavio na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", uz fotografije sa ambasadorom. Ceremonija predaje akreditiva obavljena je u Palati "Srbija".

Kako je saopšteno iz Kancelarije za saradnju s medijima Vučić je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije u Ukrajini i upoznao ambasadora Tolkača sa stavovima Vlade Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost.

Naglasio je da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država, kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava sadržanog u Povelji Ujedinjenih nacija, te da u tom smislu uvažava teritorijalni integritet Ukrajine.

Naglasio je da je i Srbija izložena neprincipijelnom stavu jednog dela sveta kada je u pitanju jednostrano proglašena nezavisnost takozvanog Kosova i zahvalio Ukrajini na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija civilima, izbeglim iz Ukrajine, obezbedila najbolje moguće uslove, kao i sva prava na boravišne i radne dozvole, u skladu sa pravilima zemalja Evropske unije, čak i na višem nivou. Predsednik Vučić je najavio da će uskoro, sa ambasadorom Tolkačom, posetiti ukrajinske izbeglice u našoj zemlji.

Ambasador Tolkač je zahvalio na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na finansijskoj pomoći. Predsednik Vučić je najavio da će Srbija učestvovati u obnovi gradova u Ukrajini.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija i Ukrajina imaju mogućnosti da razvijaju saradnju u različitim sferama od obostranog interesa i naglasio potrebu da se nastavi rad na jačanju ekonomskih odnosa, čim to situacija bude dozvolila.

Predsednik je ponovio da se Srbija, u skladu sa sopstvenom doslednom politikom, zalaže za mirno rešavanje sporova, te da u tom smislu podržava sve napore koji su usmereni na pregovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić primio akreditive novog ambasadora Ukrajine

Izvor: RTS, 18.Maj.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ukrajine Volodimira Tolkača. Vučić je najavio da će Srbija učestvovati u obnovi gradova u Ukrajini. . Vučić je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije u Ukrajini i upoznao ambasadora...

Nastavak na RTS...

Srbija će učestvovati u obnavljanju gradova u Ukrajini

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ukrajine Volodimira Tolkača i najavio da će Srbija učestvovati u obnovi gradova u Ukrajini.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.