Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2017, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 22.10.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 21.10. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 22
.10.



Stanje na frontu  .



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 22.10.

 
 
Sakašvilijevi saradnici deportovani u Gruziju  Bivši predsednik Gruzije i vođa ukrajinskog Pokreta novih snaga Mihail Sakašvili saopštio je da njegove partijske drugove zatvaraju i deportuju u Gruziju.

„Mog prijatelja Davida Makišvilija, kao i mog bivšeg telohranitelja i vozača deportovali su u Gruziju specijalnim letom avionom Nacionalne garde Ukrajine“, napisao je Mihail Sakašvili na svojoj stranici na Fejsbuku.

U subotu je Sakašvili izjavio da su naoružani ljudi u Kijevu oteli bivšeg šefa njegovog obezbeđenja Georgija Rubašvilija, a drugi kolega Makišvili mu se ne javlja.

Sakašvili, kojem je oduzeto ukrajinsko državljanstvo i koji je bio guverner Odeške oblasti, probio je 10. septembra uz podršku pristalica kordon graničara i policije na kontrolnom punktu „Šegini“ i iz Poljske ušao na teritoriju Ukrajine. Otvoren je slučaj po pet tačaka optužnice. Okružni sud Lavovske oblasti proglasio je Sakašvilija krivim za nelegalni prelazak granice i dosudio mu novčanu kaznu od oko 130 dolara.

"Ultimatum Porošenku"  Učesnici protesta ispred zdanja Vrhovne rade Ukrajine u Kijevu izneli su ultimatum ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku u kom od njega traže da u roku od pet radnih dana podnese na razmatranje zakon o impičmentu

„Ultimatum Petru Aleksejeviču Porošenku: Tokom pet radnih dana Vi, gospodine predsedniče, dužni ste da podnesete na razmatranje parlamentu zakon o impičmentu. To se ne tiče konkretno vaše ličnosti, nego našeg ukrajinskog naroda“, izjavio je tokom skupa priupadnik bataljona kijevskih snaga „Donbas“, poznat pod nadimkom Katana.

On je dodao da demonstranti zahtevaju od predsednika da parlamentu podnese na razmatranje nacrt zakona o antikorupcijskom sudu. 

„Ako naši zahtevi ne budu zadovoljeni, pokazaćemo ko smo i za šta smo sposobni. Ne primoravajte nas na to, Petre Aleksejeviču. Setite se priče o Čaušeskuu u Rumuniji“, izjavio je Katana.

Ukrajina - iz minuta u minut -
   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.