Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2017, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 21.10.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 21.10. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 21
.10.



Kijevske snage 33 puta napale teritoriju DNR  Kijevske snage su ponovo napale selo Bezimenoe na jugu DNR. Tom prilikom pod vatrom se našao i kontrolni punkt Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju režima primirja. Na sreću posmatrači su uspeli da se sakriju u sklonište.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 33 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom kijevskih snaga našlo se 14 naseljenih mesta Republike.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana šest puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Kalinovo, Kalinovka, Kruta Gora i Rajevka.



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 21.10.

 
 

Peskov: Nakon posmatrača mogu doći odredi ekstremista na granicu Rusije i Ukrajine  Moskva se plaši da bi prilikom raspoređivanja posmatrača na granicu Rusije i Ukrajine njih mogli slediti ukrajinski vojnici i odredi ekstremista, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

„Nakon posmatrača realno je da mogu doći oružane snage Ukrajine. Ne samo ni oni, već i odred ekstremista dobro poznat po neljudskim akcijama i tada niko neće biti zaštićen od još jednih u nizu tragičnih događaja“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje na osnovu čega se Moskva plaši tragičnih događaja u nepriznatim republikama na istoku Ukrajine.

Peskov je priznao da nezavisna kontrola može da izbavi Rusiju od optužbi da je ona država-agresor, ali je dodao da su interesi stanovnika Donbasa iznad toga.

„To da, ali to neće spasiti stanovnike Donbasa od smrtonosne pretnje, što je mnogo važnije“, rekao je Peskov.

„Ne treba zaboraviti da su u ovom slučaju glavni izvori Minski sporazumi, tačke koje su navedene su kritički važne i ne treba zaboraviti da je izlazak na granicu jedna od poslednjih tačaka“, rekao je predsednik Rusije.
Ukrajina - iz minuta u minut -
   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 22.10.

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2017, 09:29

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Karta situacije na frontu za 21.10. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.