Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 14.08.

 


Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 14.08.



Stanje na frontu .
 
Pregled političkih i drugih vesti za 14.08. 



Moskva: Pozivamo London da pređe s teorijskih razmatranja na konkretna dela i pomogne obnavljanje Sirije Moskva poziva London da se praktično pridruži međunarodnoj inicijativi za obnovu Sirije umesto da redovno izražava zabrinutost zbog situacije u toj zemlji, rekao je novinarima portparol Ambasade Rusije u Velikoj Britaniji.

Odgovarajući na pitanje o perspektivama učešća Velike Britanije u humanitarnim inicijativama na teritoriji Sirije, Ambasada je saopštila da kontakti s britanskim Forin ofisom svedoče o „nespremnosti Vlade Velike Britanije da menja svoj stav i da se priključi naporima svetske zajednice za ukazivanje humanitarne pomoći sirijskom narodu“. 


„Praktične korake zvaničnog Londona u tom pravcu ne vidimo, mada je sada, prema našem mišljenju, najbolji trenutak za to. Britanske vlasti, nažalost, više vole da se ograniče samo na redovno izražavanje zabrinutosti zbog teškog položaja sirijskog stanovništva“, rekao je predstavnik ruske diplomatske misije. 


U međuvremenu, podsetili su u Ambasadi, sirijske vlasti su počele da obnavljaju infrastrukturu u zemlji, Sirijcima se redovno dostavlja ruska humanitarna pomoć i nastavlja se proces povratka sirijskih izbeglica u domovinu. 


„Pozivamo britansku stranu da, najzad, pređe s teorijskih razmatranja na konkretna dela i da se pridruži međunarodnim inicijativama za obnavljanje Sirije. To bi bilo najbolje svedočanstvo o zainteresovanosti Londona za normalizaciju života sirijskog naroda“, naveo je predstavnik Ambasade Rusije.

Damask: Nekoliko arapskih zemalja obezbedilo 137 milijardi dolara ilegalnim naoružanim grupama u Siriji Nekoliko arapskih zemalja obezbedilo je 137 milijardi dolara ilegalnim naoružanim grupama koje se bore u Siriji, izjavio je novinarima zamenik ministra spoljnih poslova Sirije, Faisal Mikdad.

„Dobro poznate arapske države su pomogle nelegalne vojne formacije sa 137 milijardi dolara kako bi uništile Siriju“, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima, država je izdržala zahvaljujući hrabrosti i smelosti Sirijaca i pomoći Rusije.


"Sada je neophodno vratiti ekonomiju zemlje, jer je ovaj faktor glavni faktor da se Sirijci vrate u svoju rodnu zemlju", dodao je zamjenik ministra inostranih poslova. 
 Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
 
OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Siriji po danima 




 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 14.08.

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2018

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje. . . Karta situacije na frontu za 10.08. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.