Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2018, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 12.09.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje


Karta situacije na frontu za 09.09. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 







Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 12.09



Stanje na frontu - .



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 12.09.

 
 SAD spremne da nastave isporuke oružja Ukrajini zbog situacije u Azovskom moru zbog „agresivne“ Rusije - SAD su zabrinute zbog situacije u Azovskom moru i spremne su da nastave sa isporukama oružja Ukrajini, izjavio je specijalni predstavnik Stejt departmenta za Ukrajinu Kurt Volker.

"Pomenuli ste Azovsko more, i to je zaista zabrinjavajuće. Rusija je naglo povećala prisustvo ratnih brodova i proverava dolazeće i odlazeće brodove na tako agresivan način kao nikada pre. To je dodatni razlog za zabrinutost. Imamo opšti osećaj da smo spremni da nastavimo da pomažemo Ukrajini da ojača svoje odbrambene sposobnosti", - rekao je Volker u intervjuu za "Dojče vele", odgovarajući na pitanje, da li je upoznat sa povećanjem napetosti u Azovskom moru, i o spremnosti američke administracije da dostavi dodatno smrtonosno oružje Ukrajini.

On je istakao da veruje da je dostavljanje protivsnajperskih, a posebno protivtenkovskih raketnih kompleksa "veoma korisno za Ukrajinu u smislu odbrane".

"Kongres je odobrio novi paket finansijskih mera za podršku odbrambenih sposobnosti Ukrajine", rekao je Volker.

Ranije je komandant kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine general-pukovnik Sergej Popko izjavio da je doneta odluka Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine da ojača snage, uključujući i kopnene snage, u pravcu Azovskom mora. U utorak je saopšteno o prebacivanju oklopne tehnike u pravcu Azovskog mora. Ukrajina - iz minuta u minut -

   OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.