Izvor: Vostok.rs, 10.Sep.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 07.09.

  
Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
  Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje Karta situacije na frontu za 27.08. (karta ukrajinskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod  
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 
Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 07.09.
Stanje na frontu - .
  Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 07.09.
  RT: „Istorijska humanitarna akcija“: Završena razmena zatvorenika između Rusije i Ukrajine - Avioni koji su prevozili bivše zatvorenike sleteli su na aerodrome u Moskvi i Kijevu, što je označilo kraj dugoočekivanoj razmeni zatvorenika između Rusije i Ukrajine. Broj razmenjenih ljudi je 35 za 35. Unatoč mnogim kašnjenjima i zastojima, razmena se konačno realizovala danas. Vladin avion koji je prevozio puštene Ruse sleteo je u Moskvu danas popodne. Avion s oslobođenim Ukrajincima ranije se spustio u Kijev, gde ih je dočekao veliki broj ljudi, kao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Dugo očekivana razmena zatvorenika je okončana, saopštio je ruski komesar za ljudska prava Tatjana Moskalkova ruskim novinskim agencijama, dodajući da je zamena bila formata "35 za 35". Ona je nazvala razmenu kao "istorijska humanitarna akcija", potvrdivši da je zamena "35 za-35". Razmeni su prethodili meseci mukotrpnih pregovora. Oba predsednika su takođe bila angažovana, a predsednik Vladimir Putin je nekoliko puta razgovarao o tom pitanju s Zelenskim. Portparom Ministarstva spoljnih poslova Marija Zakharova je saopštila da su tokom pregovora bile neke „provokacije“ i drugi izazovi. Ali na kraju, „politička volja i pažljiv rad su dali rezultate“.
foto: © RIA Novosti / Ilья Pitalev Portparol predsednika Putina, Dmitrij Peskov je rekao da je Moskva "zadovoljna što su se ruski građani vratili kući". 
Ukrajina - iz minuta u minut -    OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima   
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.