UŽIVO Poznat datum napada na Ukrajinu; Bajden najavio rat? Spreman sam; Objavljena mapa

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 08:36

UŽIVO Poznat datum napada na Ukrajinu; Bajden najavio rat? "Spreman sam"; Objavljena mapa

Moskva tvrdi da su ukrajinske snage bezbednosti dva sata granatirale devet naselja na teritorijama samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike.

To su saopštila predstavništva republika u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, piše Sputnjik.

"U protekla 24 sata situacija na kontakt liniji značajno se pogoršala. Neprijatelj, po direktnom naređenju kijevskog vojno-političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukovodstva, pokušava da eskalira sukob... Pozivamo međunarodne posmatrače da zabeleže agresivna dejstva kijevskih snaga i preduzmu hitne mere za sprečavanje krvoprolića u Donbasu“, rekao je Leščenko u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu Narodne milicije LNR.

Sve informacije vezane za krizu u Ukrajini pratite iz minuta u minut u LIVE blogu B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SITUACIJA PRED USIJANJEM Ruski mediji navode da su satima granatirana mesta u Lugansku i Donjecku, Ukrajina demantuje i tvrdi: PUCANO JE NA NAS

Izvor: Blic, 17.Feb.2022

Dok su oči sveta uprte u situaciju koja se trenutno odvija u Ukrajini i sve veće tenzije sa Rusijom, pojavile su se tvrdnje da su ukrajinske snage bezbednosti jutros dva sata granatirale naselja na teritorijama samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike, što je Ukrajina oštro demantovala.

Nastavak na Blic...

Rat u Ukrajini još nije počeo, ali na terenu opasno kuva

Izvor: Luftika.rs, 17.Feb.2022

Kriza u Ukrajini se zaoštrava iz časa u čas. Najnoviji povod za za eventualno rasplamsavanje sukoba su incidenti koji su se danas (17. februar) desili na teritorijama na istoku zemlje, u oblastima koje pod kontrolom drže proruski separatisti.. Donjecka Narodna Republika (DNR) i Luganska Narodna Republika...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.