Ukrajina granatriala Donjeck

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 12:00

Ukrajina granatriala Donjeck

Ukrajinska vojska granatirala je predgrađa Donjecka.

To je saopštio predstavnik samoproglašene Donjecke narodne republike u zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

"U jutrošnjem granatiranju vojske Ukrajine oštećeno je šest kuća i dalekovod u mestu Staromihajlovka“, rekao je predstavnik DNR-a.

On je naglasio da, prema preliminarnim podacima, tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko nije povređen, i da svi stanovnici imaju električnu energiju.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajinska vojska granatirala Donjeck

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021

Ukrajinska vojska granatirala je predgrađa Donjecka, saopštio je predstavnik samoproglašene Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre...On je rekao da je u granatiranju oštećeno šest kuća i dalekovod u mestu Staromihajlovka, prenosi RIA Novosti...Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.