Ukrajina: Mađarski ambasador persona non grata

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Mađarski ambasador "persona non grata"

Mađarski konzul u ukrajinskom gradu Beregovu, u Zakarpatskoj oblasti, proglašen je za personu non grata.

"Ambasadoru Mađarske u Ukrajini je uručena nota sa informacijom da mađarski konzul u gradu Beregovu mora da napusti teritoriju Ukrajine u naredna 72 sata“, navodi se u saopštenju ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Nadamo se da će se mađarska strana u budućnosti uzdržati od bilo kakvih neprijateljskih koraka prema Ukrajini, a njeni zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kršenja ukrajinskih zakona", navodi se u saopštenju MIP-a.

Dodaje se da zvanični Kijev građane Ukrajine mađarskog porekla smatra „objedinjavajućim faktorom između dve države“. Mađarska se poziva da se i ona drži te politike.

Ranije su ukrajinske vlasti izrazile nezadovoljstvo zbog toga što Konzulat Mađarske izdaje mađarske pasoše ukrajinskim građanima, preneo je Sputnjik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina proterala mađarskog konzula

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2018

"Mađarski konzul u ukrajinskom gradu Beregovu, u Zakarpatskoj oblasti, proglašen je za personu non grata", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine..."Ambasadoru Mađarske u Ukrajini je uručena nota sa informacijom da mađarski konzul u gradu Beregovu mora da napusti teritoriju Ukrajine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.