Uhapšeni strani državljani zbog pokušaja snimanja i ulaska u vojne objekte

Izvor: RTS, 19.Feb.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni strani državljani zbog pokušaja snimanja i ulaska u vojne objekte

Pripadnici Vojne policije su u toku jučerašnjeg i današnjeg dana lišili slobode osmoro stranih državljana zbog pokušaja neovlašćenog snimanja vojnih objekata ili pokušaja neovlašćenog ulaska u vojne objekte gde je ulaz strogo zabranjen, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Ministar Vulin je istakao da nadležne službe rade na rasvetljavanju svih događaja i dodao da će javnost biti obaveštena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada budu doneti odgovarajući zaključci.

"Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen", istakao je Vulin.
Prema rečima ministra odbrane, građani mogu da budu mirni i da se pouzdaju u svoju vojsku, jer su svi nadležni organi veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti građana.
"Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava", naveo je ministar.
Prethodno je RTS-u potvrđeno da je vojna policija juče uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke zbog sumnje da su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba.

U staroj zgradi Generalštaba smeštene su Vojnoobaveštajna agencija i Vojnobezbednosna agencija.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je sinoć da je uhapšena grupa stranih državljana i ocenio da se ne radi o bilo čemu "posebno opasnom".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni zbog pokušaja snimanja starog Generalštaba dronom

Izvor: N1 televizija, 19.Feb.2018

Vojna policija je uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke zbog sumnje da su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba, potvrđeno je Radio televiziji Srbije (RTS) u Ministarstvu odbrane...Uhapšeni su predati policiji, a ceo slučaj sada je u nadležnosti tužilaštva i policije,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.