Vučić: Nismo priznali cepanje Ukrajine

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 18:26

Vučić: "Nismo priznali cepanje Ukrajine"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Budimpešte.

On se sastao sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom.

"Danas smo imali celodnevni program u realizaciji Viktora Orbana. Zadovoljan sam što smo dugo razgovarali nas trojica, sa kancelarom Austrije. Razgovarali smo o važnim pitanjima i iščekujući narastajući volumen sukoba u Ukrajini verujem da ćemo biti pod još većim pritiskom, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moramo da radimo", rekao je Vučić.

"Dogovorili smo se sa Mađarskom i Austrijom da jedni drugima pomažemo po svakom pitanju. Razgovarali smo o bezbroj tema. Ljudi nemaju razloga za brigu danas, ali znam da mnogo teška vremena dolaze. Ključna borba će biti kako da sačuvamo nisku cenu struje", dodao je Vučić.

"Oni žele da budu posmatrači u Otvorenom Balkanu", nastavio je.

Vučić je prokomentarisao i trenutnu situaciju u Ukrajini, kao i da li će se sukob uskoro završiti.

"Ključno pitanje je ko će da preživi sledeću zimu. Ja ne mislim da će oni brzo da savladaju i poraze Rusiju, kao što ne verujem da će Rusija tako brzo da savlada Ukrajinu", rekao je Vučić.

"Noćas sam razmenio poruke sa francuskim predsednikom o tome, videćemo se u Pragu, a verujem i da ću uskoro imati priliku i da se ponovo vidim sa njim. Nadam se da će 2023. ponovo posetiti Srbiju, što je veoma važno za nas", ističe predsednik Srbije.

"Što se tiče crtanja brkova možete da ih crtate koliko hoćete, ali u udžbenicima će zauvek da ostane ko je Hitlera dočekao cvećem, a ko se protiv njega borio", komentarisao je Vučić naslovnicu hrvatskog časopisa.

"Ako su pomislili da je vreme da na Srbiju rade ono što su radili mnogim evropskim zemljama moram odmah da im kažem da su pogrešnu zemlju izabrali. To nećemo da dozvolimo ni onima koji su mnogo jači, a mi protiv Ukrajine nikad ništa nismo imali. Nismo priznali cepanje delova Ukrajine, ni rezultate referenduma. Za razliku od onih koji se plaše jer su u stanju da budu arogantni nemam nikakav strah. Naša situacija je čista kao suza. Toliko smo čisti da niko nema šta da nam kaže. Oni ne mogu da poistovete NATO, SAD koji ih brane sa onima koji su izvršili invaziju na njihovu zemlju. Jedino što nikada ne možete to je da obrišete činjenice. Sa kojim dokumentom je izvršena agresija na Srbiju?", dodaje Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KUKANJE NAS NEĆE SPASITI, MORAMO DA RADIMO" Vučić iz Budimpešte: "Verujem da ćemo biti pod još većim ekonomskim i energetskim pritiskom"

Izvor: Blic, 03.Okt.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Budimpešti, gde se ranije danas sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, da je na trilateralnom sastanku dogovoreno kako će i na koji način tri zemlje da se izbore sa migracijama.

Nastavak na Blic...

Sad je i zacementirao da neće sa Putinom

Izvor: B92, 04.Okt.2022, 11:21

Vladimir Zelenski potpisao ukaz o nemogućnosti pregovaranja s Vladimirom Putinom...Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potvrdio je odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti pregovaranja s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, sledi iz ukaza koji je potpisao ukrajinski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.