UŽIVO Ukrajiska vojska izvršila udar; Raketiran Nikolajev; Pobedićemo

Izvor: B92, 20.Avg.2022, 08:05

UŽIVO Ukrajiska vojska izvršila udar; Raketiran Nikolajev; "Pobedićemo"

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini traje punih 178 dana.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se sinoć stanovnicima gradova koji su najviše bili pod ruskim granatiranjem i dodao da će Ukrajina odgovoriti na svaki ruski napad.

"Želim da se posebno obratim stanovnicima svih naših gradova koje ruska vojska granatira stalno, brutalno. Obraćam se građanima Harkova i Nikolajeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovnicima svih gradova Donbasa, Dnjepropetrovske oblasti, Zaporoške oblasti... Svima onima koji su prošli ovaj neprekidni užas uništavanja svega što životu daje normalu", rekao je Zelenski, prenosi ukrajinska "Pravda".

Državni sekretar SAD Entoni Blinken je rekao da je Vašington od dolaska nove administracije na čelu sa predsednikom DŽozefom Bajdenom vojno pomogao Kijevu sa 10,6 milijardi dolara.

Nastavljaju se borbe u Donjecku, Harkovu i Nikolajevu. Eksplozije i u Belgorodu. Moskva i Kijev se i dalje međusobno optužuju za sve ozbiljnije napetosti oko nuklearke u Zaporožju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.