UVEDENA VANREDNA SITUACIJA U ROSTOVSKOJ OBLASTI! Potresne scene: Deca iz Donbasa evakuisana u Rusiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2022, 11:31

UVEDENA VANREDNA SITUACIJA U ROSTOVSKOJ OBLASTI! Potresne scene: Deca iz Donbasa evakuisana u Rusiju (VIDEO)

Jutros je u Donbasu proglašena opšta mobilizacija.

U Rostovskoj oblasti u Rusiji od danas je uvedena vanredna situacija zbog priliva izbeglica iz Donbasa, na istoku Ukrajine.

To je saopštio gubernator Rostovske oblasti Vasilij Golubjev na sastanku sa vršiocem dužnosti ministra za vanredne situacije Rusije Aleksandrom Čuprijanom, prenosi TASS.

Podsećamo, juče su škole i sirotiša prva evakuisana iz samoproglašene Luganske Narodne Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog povećanog granatiranja ove teritorije. Kao i u samoproglašenom Donjecku.

🔴 Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki yetimhane ve okulların tahliyesi başladı. pic.twitter.com/Zjx93r2aFk

— Conflict (@ConflictTR) February 18, 2022

Prvo je evakuisano 225 siročadi iz internata broj 1.

Deca su se postrojila u školskom dvorištu i počela da se ukrcavaju u autobuse.

Golubjev je rekao da su u Rostovskoj oblasti sva ministarstva i svi članovi vlade prešli na 24-časovni režim rada i da na svaka dva sata predaju izveštaje o situaciji.

Samoproglašene Donjecka i Luganska narodna republika juče su objavile početak evakuacije građana u Rostovsku oblast u Rusiji, a jutros je u Donbasu proglašena opšta mobilziacija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.