UN: Svetske cene hrane dostigle novi rekord

Izvor: VOA, 08.Apr.2022, 10:21

UN: Svetske cene hrane dostigle novi rekord

Svetske cene hrane skočile su na novi rekord u martu pošto je rat u Ukrajini potresao tržišta žitarica i biljnog ulja, saopštila je u petak agencija za hranu Ujedinjenih nacija. Indeks cena hrane Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO), koji prati prehrambene proizvode kojima se najviše trguje na globalnom nivou, iznosio je u proseku 159,3 poena prošlog meseca u odnosu na 141,4 revidiranih naviše za februar. Brojevi iz februara prethodno su iznosili 140,7, što je u to vreme bio rekord.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FAO: Zbog rata u Ukrajini dosad nezabeležen rast cena hrane u svetu

Izvor: Danas, 08.Apr.2022

Rast cena hrane u svetu u martu dostigao je do sada nezabeležene nivou zbog rata u Ukrajini koji je "izazvao šok" na tržištu žitarica i bilnih ulja, saopštila je danas Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO).

Nastavak na Danas...

Rekordne cene hrane u svetu zbog rata u Ukrajini, navode UN

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Apr.2022

Cene prehrambenih proizvoda kao što su žitarice i biljna ulja dostigle su najviši nivo prošlog meseca uglavnom zbog ruske invazije na Ukrajinu i "masovnih poremećaja u snabdevanju" koje on izaziva, ugrožavajući milione ljudi u Africi, na Bliskom istoku i drugde glađu i neuhranjenošću. saopštile...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.