UKRAJINCI SALUTIRAJU ZGODNOJ AMERIKANKI U UNIFORMI: Stigla je u Donbas po specijalnom zadatku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 18:16

UKRAJINCI SALUTIRAJU ZGODNOJ AMERIKANKI U UNIFORMI: Stigla je u Donbas po specijalnom zadatku (VIDEO)

Pogledajte šta je radila u redovima ukrajinskih oružanih snaga

Američka delegacija predvođena vojnim atašeom Britani Stjuart posetila je jedinice ukrajinskih oružanih snaga u blizini linije fronta u Donbasu, kako se vidi na snimcima koje je u petak objavila Operacija združenih snaga (JFO) u Ukrajini.

- Zamenik komandanta operacije združenih snaga u Ukrajini Eduard Moskalev upoznao je američku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delegaciju sa trenutnom bezbednosnom politikom i operativnom situacijom na frontu - navodi se u saopštenju JFO. U četvrtak je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski takođe posetio vojsku u Donbasu.

Poslednjih nedelja napetost raste u regionu Donbasa, gde su samoproglašene Donjecka i Luganska Narodna Republika (DNR, LNR) u sukobu sa Kijevom od 2014. godine.

Tom prilikom je posebnu pažnju na sebe skrenula vojni ataše, Amerikanka, kojoj je upriličena dobrodošlica od strane ukrajinskih snaga. Ona je posetila groblje palih ukrajinskih boraca, ali je i nadgledala pripreme za ono što predstoji, davala savete i instrukcije borcima na frontu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.