U ukrajinskom napadu na Kursku oblast poginuo civil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2022, 06:59

U ukrajinskom napadu na Kursku oblast poginuo civil

Ukrajinske snage granatirale su rano jutros pogranično selo u Kurskom regionu na zapadu Rusije, a u napadu je poginuo najmanje jedan civil, rekao je gubernator Kurske oblasti Roman Starovoit.

On je rekao da ima i ranjenih kojima je pružena prva pomoć, prenosi RIA Novosti.

Granate su pogodile destileriju u selu Tetkino i još nekoliko drugih zgrada, naveo je on na Telegram aplikaciji.

"Još jedan neprijateljski napad na Tetkino, koji se dogodio u zoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << završio je nažalost tragedijom. Trenutno je poznato da je najmanje jedna civilna žrtva. Prema preliminarnim podacima, radi se o vozaču kamiona koji je dovozio sirovine u destileriju", rekao je Starovoit.

On je napomenuo da se sada u selu gasi požar, i da je oštećeno nekoliko kuća.

Prema njegovim rečima, ima izveštaja o neeksplodiranim ubojnim sredstvima.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Guverner: Jedna osoba poginula i više ranjenih u bombardovanju ruskog sela kod ukrajinske granice

Izvor: Danas, 19.Maj.2022

Jedna osoba je jutros poginula a više ih je ranjeno u bombaškom napadu na selo u Kurskoj oblasti na jugozapadu Rusije, nedaleko od granice sa Ukrajinom, izjavio je guverner regiona Roman Starovojt.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.