U štabu Zelenskog obećali da će kazniti sve odgovorne za sukob u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U štabu Zelenskog obećali da će kazniti sve odgovorne za sukob u Donbasu

Krivci za početak sukoba u Donbasu biće kažnjeni, izjavio je član tima Vladimira Zelenskog, Ivan Aparšin. Prema njegovim rečima, takvi koraci su predviđeni u programu nove ukrajinske vlade u oblasti nacionalne bezbednosti i odbrane. "Istina o Ilovajsku, istina o Debaljcevu, u vezi sa početkom rata 2014. godine, biće javno objavljena. Uskoro će ljudi znati istinu. Niko neće ništa sakriti od nikoga, a odgovorni koji su donosili odluke ili nisu delovali gde je to bilo potrebno, biće izvedeni pred lice pravde“, saošptio je Aparšin. Aparšin je napomenuo da kazna čeka i one koji su bili uključeni u "predaju" Krima Rusiji.
Kako je sam Vladimir Zelenski izjavio, pošto postane zvanično predsednik Ukrajine, namerava da "učini sve" da okonča rat u Donbasu bez upotrebe sile. Po njegovom mišljenju, moguće je vratiti region pod kontrolu Kijeva pregovorima u "Normandijskom formatu" i pomoću "informacionog rata". Istovremeno, političar se usprotivio davanju posebnog statusa Donbasu i odbacio ideju o potpisivanju zakona o amnestiji za pripadnike vojske DNR-a i LNR-a. Istovremeno, pres služba Zelenskog je takođe naglasila da ne priznaje referendum o ponovnom ujedinjenju Krima sa Rusijom, ali da smatraju da je dijalog sa Moskvom neizbežan. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.