U kabini kamiona pokušao da prokrijumčari paket pun zlatnog nakita

Izvor: RTS, 08.Nov.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kabini kamiona pokušao da prokrijumčari paket pun zlatnog nakita

Carinici su na prelazu Bogojevo u kabini moldavskog kamiona otkrili paket pun zlatnog nakita, a vrednost oko 30 zlatnih orglica, narukvica i prstenja procenjena je na oko 1.700 dolara.
Prekršaj je otkriven kada je na ulaznu kontrolu stigao kamion moldavskih registarskih oznaka, koji je iz Poljske ka Ukrajini prevozio različitu robu – kozmetiku, sveće, tehniku i ambalažu.

Vozač kamiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 48-godišnji Moldavac, rekao je carinicima da nema ništa da prijavi, osim robe koju po tranzitnom dokumentu prevozi, saopštila je Uprava carina.
Ispostavilo se da to ipak nije bilo tako, jer je pregledom kamionske kabine, na ležaju, ispod posteljine i ličnih stvari pronađena kartonska kutija puna zlatnog nakita u originalnom pakovanju.
Vozač je u svojoj izjavi napisao da je reč o pošiljci koju je preuzeo u Sloveniji, da bi je za ugovorenu novčanu nadoknadu isporučio u Ukrajini.
Na osnovu cena pronađenih na internetu ukupna vrednost oko 30 zlatnih orglica, narukvica i prstenja procenjena je na oko 1.700 dolara.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.