U Ukrajini stupile na snagu strože mere protiv korona virus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 09:18

U Ukrajini stupile na snagu strože mere protiv korona virus

U Ukrajini su danas na snagu stupile strože mere karantina zbog širenja korona virusa, u trenutku kada se broj zaraženih povećao za 68, na ukupno 1.319.

Od korona virusa preminulo je 38 osoba, a 28 pacijenata se oporavilo, prenosi TASS.

Građanima je od danas zabranjeno da se kreću u grupama većim od dvoje ljudi, osim kada su sa decom.

Novim merama obavezno je da svi nose maske na javnim mestima, prenosi Tas s.

Lista mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja se mogu smatrati javnim je proširena i sada uključuje ulaze zgrada, liftove, podzemne prolaze, vladine kancelarije, parkove, stadione, igrališta.

Zabranjen je boravak u parkovima, na trgovima, prostorima za rekreaciju, šumama i plažama.

Poseta takvim mestima dozvoljena je samo za šetnju ljubimaca ili zbog posla.

Ukrajinska vlada je prvi put uvela i restrikcije prema uzrastu, pa deca ispod 14 godina ne smeju da izlaze bez roditelja,

Ljudi stariji od 60 godina spadaju u grupu visokog rizika i njima je zabranjeno da napuštaju domove i moraju da se uzrdžavaju od kontakata sa drugim osobama, osim sa onima sa kojima žive.

Poštovanje mera nadgledaju Narodna policija i Nacionalna garda, a za kršenje su predviđene kazne od 17.000 do 34.000 grivni (616 do 1.232 dolara).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.