Izvor: RTS, 18.Jan.2022, 21:11

U Poljskoj podignut nivo uzbune u sajber bezbednosti zbog terorističke pretnje

Poljska je iz preventivnih razloga podigla nivo uzbune zbog terorističke pretnje u oblasti sajber bezbednosti nakon prošlonedeljnog sajber napada na Ukrajinu.
Ministarstvo za digitalna pitanja Poljske je saopštilo da uvođenje višeg nivoa uzbune znači da će javna uprava biti u obavezi da sprovodi pojačani nadzor bezbednosti informaciono-komunikacionih sistema.

"Razlog je moguće narušavanje bezbednosti u oblasti elektronskih komunikacija", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju poljskog ministarstva koje je objavila državna novinska agencija PAP, prenosi Rojters.
Kako se navodi u saopštenju, nivo uzbune u Poljskoj, zapadnom susedu Ukrajine, biće na snazi do ponoći u nedelju.
Sajber napad se prošle nedelje dogodio u Ukrajini uz upozorenje Ukrajincima "da se plaše i očekuju najgore".
Ukrajinski zvaničnici navode da Rusija stoji iza sajber napada, kao i da je u napadu pogođeno oko 70 sajtova vladinih organa, uključujući Savet bezbednosti i odbrane, kabinet ministara i nekoliko ministarstava, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.