U Kijevu uhapsili bišeg predsednika Apelacionog suda na Krimu

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kijevu uhapsili bišeg predsednika Apelacionog suda na Krimu

Ukrajinska policija je uhapsila bivšeg rukovodioca Apelacionog suda Krima Valerija Černobuka, saopštila je portparolka ukrajinskog glavnog državnog tužioca Larisa Sargan na Fejsbuku.
Prema njenim rečima, za Černobukom je bila raspisana poternica na osnovu sumnje da je počinio veleizdaju.  Černobuk je bio na čelu Apelacionog suda Krima do marta 2014. godine. U julu iste godine imenovan je za sudiju Apelacionog suda Dnjepropetrovske oblasti, a u septembru 2016. je otpušten. Televizijski kanal „112 Ukrajina“ je saopštio da je bivši sudija osumnjičen za „saradnju s okupacionim vlastima“. Prema rečima glavnog tužioca Jurija Lucenka, Černobuk je pomagao krimskim sudijama da se obuče za rad prema ruskim zakonima. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.