Putinu iza leđa tajno prave dogovor sa Ukrajinom?

Izvor: B92, 15.Avg.2022, 10:17

Putinu iza leđa tajno prave dogovor sa Ukrajinom?

Visoko rangirani zvaničnik Rusije navodno je u tajnosti stupio u kontakt zapadne zemlje za pomoć kako bi se završila vojna operacija u Ukrajini, tvrde mediji.

Kako javlja britanski "Miror", tajni član elite koja okružuje predsednika Rusije Vladimira Putina navodno je otkrio da je zvanični Kremlj u panici i očajnički želi da se okonča rat u Ukrajini. Mediji navode da taj izvor nudi da se započnu pregovori kako bi se prekinula borbena dejstva.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Svetski mediji ističu da se ovaj izveštaj našao među zapadnim obaveštajnim službama, a predstavnici smatraju da su bliski Putinovi savetnici zabrinuti zbog štete koju su sankcije nanele ruskoj ekonomiji usled vojne operacije u Ukrajini.

Neki zvaničnici Kremlja takođe su zabrinuti zbog borbi koje predstavljaju veliki rizik, kao što su okršaji u blizini nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini.

"Miror" smatra da je kontakt najverovatnije uspostavljen sa američkom agencijom CIA ili sa nekim od zapadnih diplomata, a isti medij navodi da je to učinjeno Putinu iza leđa.

"Predstavnik Putinovog uskog kruga poslao je znak Zapadu da postoji želja da se pokrenu pregovori. Među elitom u Kremlju vlada panika", prenosi "Miror" i navodi da je izvor u pitanju anonimni insajder zvanične Moskve koji je "jedan od stubova režima u Rusiji".

Sve u vezi s dešavanjima u Ukrajini iz časa u čas pratite u Live Blogu na B92.net

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RADE PUTINU IZA LEĐA? Britanski mediji tvrde: Visoki zvaničnik Kremlja u tajnosti kontaktirao Zapad

Izvor: Blic, 15.Avg.2022

Visoko rangirani zvaničnik Rusije navodno je u tajnosti kontaktirao zapadne zemlje za pomoć kako bi se završila vojna operacija u Ukrajini, tvrde mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.