Izvor: Blic, 26.Nov.2018, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENZIJE RASTU NA CRNOM MORU Kijev: Ruska mornarica ispalila raketu i zaplenila nam tri broda, Moskva: Ukrajinci lažirali provokaciju (FOTO, VIDEO)

U Kerčkom moreuzu u nedelju se dogodio incident kada su tri ukrajinska broda pokušala da prođu, ali im je Rusija onemogućila prolaz. Uz tvrdnju o prelasku u ruske teritorijalne vode, mornarica Rusije je oružjem zaustavila i zadržala brodove i tom prilikom je ranjeno nekoliko mornara. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je u večernjim časovima, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštio da će parlamentu predložiti uvođenje ratnog stanja.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRLJAVA IGRA: Porošenko hoće rat da skrene pažnju sa situacije u zemlji (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danas objavio uvođenje vanrednog stanja u Ukrajini u trajanju od 60 dana, zbog sukoba sa ruskom flotom u ruskim teritorijalnim vodama...Porošenko će u ponedeljak zatražiti od Vrhovne rade uvođenje vanrednog stanja u celoj zemlji...On je rusku pomorsku aktivnost...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

KO NE IGRA, TAJ JE MOSKALJ! PROCURILI TAJNI SNIMCI PREGOVORA MORNARA NA CRNOM MORU: Rusi im tražili da stanu, Ukrajinci odgovorili ŽESTOKOM PROVOKACIJOM! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 26.Nov.2018

Na internetu su se pojavili audio-snimci na kojima se navodno čuju pregovori ukrajinskih mornara koji su ušli u teritorijalne vode Ruske Federacije sa ruskim mornarima.

Nastavak na Kurir...

Porošenko traži od Rusije da vrati ukrajinske brodove

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2018

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko zahteva od Rusije da odmah oslobodi ukrajinske vojnike i brodove koji su zadržani u Kerčkom moreuzu i da ih izruči Kijevu...- Pozivam rukovodstvo Rusije da odmah oslobodi ukrajinske vojnike koji su zbog kršenja međunarodnog prava zadržani u Kerčkom moreuzu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Moskva optužuje Kijev za opasne metode

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je danas Ukrajinu za korišćenje "opasnih metoda" u Kerčkom moreuzu, dan nakon nezapamćenog incidenta posle kog je ruska mornarica zaplenila tri ukrajinska broda..."Došlo je do kršenja propisa a korišćene su i opasne metode. To bi moglo da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Privedena 24 ukrajinska mornara

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2018

MOSKVA - Rusija je privela 24 ukrajinska mornara sa tri broda u Kerčkom moreuzu, rekla je komesar za ljudska prava Tatjana Moskalkova, prenosi Interfaks.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.