Sve partije u ukrajinskom parlamentu saglasne da se raspišu prevremeni parlamentarni izbori

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve partije u ukrajinskom parlamentu saglasne da se raspišu prevremeni parlamentarni izbori

Sve partije u Vrhovnoj radi Ukrajine su na susretu sa novoizabranim predsednikom Vladimirom Zelenskim bile saglasne da se raspišu prevremeni parlamentarni izbori, izjavio je savetnik predsednika Andrej Bogdan za "112. Ukraina".
Danas su održane konsultacije sa šefovima partija o raspuštanju parlamenta. „Bilo je rasprave, razmatralo se da li je sve ustavno i u skladu sa zakonodavstvom, kao i da li postoji mogućnost da se uloži žalba na dekret predsednika o raspuštanju Skupštine“, dodao je Bogdan. Kako je precizirao, kao okviran datum za parlamentarne izbore predložen je 21. jul. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.