Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni sud pozvao Rusiju da oslobodi ukrajinske brodove i mornare

Međunarodni tribunal za pomorsko pravo presudio je danas da Rusija mora da oslobodi tri ukrajinska ratna broda zaplenjena u novembru i 24 mornara.

Ta odluka je doneta u sporu koji je Ukrajina pred tim sudom pokrenula protiv Rusije.

Predsedavajući sudija Đin-Hjun Paik je rekao da je Veće odlučilo da Rusija mora "odmah" da vrati brodove Ukrajini, da oslobodi mornare i dozvoli im povratak u Ukrajinu.

Sukob u Kerčkom moreuzu, kada su brodovi zarobljeni, bio je vrhunac konflikta povodom ruskog pripajanja Krima 2014. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud UN: Rusija da vrati ukrajinske brodove i OSLOBODI MORNARE koji su u zarobljeništvu već ŠEST MESECI

Izvor: Blic, 25.Maj.2019

Međunarodni tribunal UN za pomorsko pravo presudio je danas da Rusija mora da vrati tri ukrajinska broda i oslobodi 24 mornara koje drži u pritvoru.

Nastavak na Blic...

Međunarodni sud pozvao Rusiju da oslobodi ukrajinske brodove i mornare

Izvor: RTS, 25.Maj.2019

Rusija mora da vrati tri ukrajinska broda i oslobodi 24 mornara koje drži u pritvoru, presudio je Međunarodni tribunal UN za pomorsko pravo. . Tribunal, čije je sedište u Hamburgu, doneo je presudu u slučaju koji je Ukrajina...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.