Janukovič kriv  izdao državu

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič kriv " izdao državu

Sud u Kijevu proglasio je bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča krivim u predmetu izdaje države i saučesnikom u promeni granica zemlje.

U pročitanoj presudi se navodi da je krivica dokazana. Visina kazne još nije objavljena.

„Bez obzira na to što optuženi nije priznao krivicu, sud, nakon saslušavanja svedoka, istraživanja dokaza eksperata, dokumenta i pravih dokaza i ocena zaključaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << advokata odbrane i tužilaca, smatra da je krivica optuženog u izvršenju zločina dokazana“, rekao je sudija na sednici.

Tužilaštvo traži da se Janukoviču odredi zatvor od 15 godina.

Presuda je objavljena bez prisustva Janukoviča, koji se nalazi u Rusiji. On je slučaj nazvao politički motivisanim.

Sud je pokrenuo predmet o izdaji države protiv Viktora Janukoviča krajem juna 2017. godine. To je jedno od niza krivičnih dela koje su nove ukrajinske vlasti pokrenule protiv bivšeg šefa države nakon državnog udara 2014. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.