Stvorene dve države: Ukrajina se cepa na delove?

Izvor: B92, 07.Feb.2023, 12:33

"Stvorene dve države": Ukrajina se "cepa" na delove?

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da su priče o "korejskom scenariju" za Ukrajinu samo – puste želje.

"Još jednom o tome kako će ostaci Ukrajine postati nova Južna Koreja. Jasno je da su razgovori o 'korejskom scenariju' samo puste želje. U fazonu mi ćemo, preostali deo Ukrajine, biti pod zapadnom upravom i zaštitom, a onda ćemo dostići nivo Južne Koreje. Pored toga, ostaje neka nada za ponovno ujedinjenje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivšim teritorijama", poručio je Medvedev.

Istovremeno, kako je dodao, ukrajinski propagandisti ne navode da je "podela duž 38. paralele stvorila dve nezavisne države".

"Donbas i druge teritorije ušli su u sastav Rusije – najveće države sa punim suverenitetom i najstrašnijim oružjem. Ovde je zanimljivo nešto drugo. U Kijevu su sramežljivo provukli tezu da je nemoguća bilo kakva pobeda ukrajinskih vlasti. U najboljem slučaju – podela na delove. A u suštini – ovo je prvi korak ka priznavanju realne situacije na terenu", zaključio je Medvedev.

Ranije je bivši savetnik kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič izjavio da se sukob u Ukrajini možda neće završiti onako kako Kijev očekuje, te postoji mogućnost da Ukrajina ne povrati svoje teritorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medvedev: Rešavanje krize po „korejskom scenariju“ samo želja

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2023

Ideja o rešavanju ukrajinske krize po „korejskom scenariju“ je teza za unutrašnju upotrebu, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. "Još jednom o tome kako će ostaci Ukrajine postati nova Južna Koreja. Jasno je da je priča o `korejskom scenariju` samo želja....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.