Izvor: RTS, 05.Feb.2022, 20:12

Stoltenberg pohvalio angažovanje Makrona u vezi sa Ukrajinom: Jedinstvo NATO-a ključno

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopštio je da je danas razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o situaciji na ukrajinskoj granici uoči Makronove posete Rusiji.
Jens Stoltenberg je u svojoj objavi na Tviteru pohvalio ličnu posvećenost Emanuela Makrona dvostrukom pristupu NATO-a krizi u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vezi sa Ukrajinom, koji podrazumeva, kako je naveo, odvraćanje i odbranu, kao i dijalog.

"Jedinstvo NATO je ključno u ovom kritičnom trenutku", napisao je Stoltenberg.
Kako je saopšteno iz Jelisejske palate, Makron je tokom razgovora istakao "potrebu da se nastave napori na pronalaženju puta za smanjenje tenzija kroz dijalog", koji poštuje "osnovne principe evropske bezbednosti, suverenitet država i prava koja iz toga slede".
Razgovor Makrona i Stoltenberga je vođen uoči posete francuskog predsednika Rusiji, zakazane za 7. februar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Jedinstvo NATO je ključno u ovom kritičnom trenutku" Stoltenberg pohvalio angažovanje Makrona oko Ukrajine

Izvor: Blic, 05.Feb.2022

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg saopštio je da je razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, pre svega o situaciji na ukrajinskoj granici uoči Makronove posete Rusiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.