Stoltenberg: Zauzimanje Limana pokazuje da Ukrajinci napreduju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:29

Stoltenberg: Zauzimanje Limana pokazuje da Ukrajinci napreduju

Ukrajinsko zauzimanje grada na teritoriji čiju je aneksiju proglasio predsednik Rusije Vladimir Putin pokazuje da Ukrajinci napreduju i da su u stanju da se suprotstave ruskim snagama, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Videli smo da su uspeli da zauzmu novi grad Liman i to pokazuje da Ukrajinci napreduju, da su u stanju da potisnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruske snage zbog njihove hrabrosti, veštine, ali i zbog naprednog naoružanja koje im SAD i drugi saveznici pružaju", rekao je Stoltenberg u intervjuu za NBC.

Najbolji način da se suprotstavi proklamovanoj ruskoj aneksiji delova Ukrajine je nastavak podrške vladi u Kijevu, kazao je on, preneo je Rojters.

Upitan o zahtevu Ukrajine za ubrzano članstvo u zapadnom odbrambenom savezu, Stoltenberg je rekao da svaka odluka o članstvu mora biti doneta konsenzusom svih 30 saveznika koji moraju da pristanu da donesu takvu odluku.

NATO podržava pokretanje istrage o očiglednoj sabotaži

ruskih gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 koji vode od Rusije do Evrope ispod Baltičkog mora, kazao je generalni sekretar NATO.

"Svaki namerni napad na ključnu infrastrukturu NATO naići će na čvrst i jedinstven odgovor", istakao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kako bi odgovorio NATO u slučaju da Putin izvrši nuklearni napad?

Izvor: Danas, 04.Okt.2022

"To je protiv svega za šta bi međunarodna zajednica trebalo da se zalaže. Izneverava ciljeve i principe Ujedinjenih nacija. To je opasna eskalacija. Njemu nije mesto u savremenom svetu. To se ne sme prihvatiti", rekao je Antonio Gutereš , Generalni sekretar UN pre toga je ruski predsednik Vladimir...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.