Stojimo na strani Ukrajine, mora da dobije ovaj rat

Izvor: B92, 28.Jan.2023, 14:55

"Stojimo na strani Ukrajine, mora da dobije ovaj rat"

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je uoči samita EU-Ukrajina da Ukrajina ima bezuslovnu podršku evropskog bloka.

Ona je navela da Ukrajina mora da pobedi ruske snage kako bi odbranila evropske vrednosti.

"Mi stojimo na strani Ukrajine bez ikakvih 'ako i ali'", istakla je Fon der Lajen u govoru na skupu njene demohrišćanske partije CDU, u Dizeldorfu, u Nemačkoj, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rojters.

Ukrajina se "bori za naše zajedničke vrednosti, bori se za poštovanje međunarodnog prava i za principe demokratije i zato Ukrajina mora da dobije ovaj rat", kazala je ona. Fon der Lajen i njene kolege komesari EU planiraju Samit EU-Ukrajina za 3. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.