Izvor: RTS, 17.Avg.2022, 06:08

Ruske snage granatirale Harkov; Guteres doputovao u Lavov

Sto sedamdeset peti dan rata u Ukrajini. Najmanje šestoro ljudi je poginulo u ruskom granatiranju Harkova, saopštili su lokalni zvaničnici. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres doputovao je u Lavov. Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je u telefonskom razgovoru Volodimiru Zelenskom da je zabrinut zbog rizika po nuklearna postrojenja u Ukrajini.
Nastavlja se napetost oko nuklearne elektrane Zaporožje. Ponovo dve strane razmenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužbe za granatiranje područja oko nuklearne elektrane.

Vladimir Rogov, član Saveta vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti, tvrdi da je tokom ukrajinskog minobacačkog granatiranja područja oko skladišta kontejnera sa nuklearnim otpadom u nuklearnoj elektrani Zaporožje, jedna od granata eksplodirala desetak metara od jednog takvog kontejnera.
Rogov je pozvao stanovništvo koje živi u regionima Ukrajine pod kontrolom Kijeva da se preseli na teritorije koje kontrolišu ruske snage.
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o situaciji oko nuklearne elektrane Zaporožje.
Makron je u telefonskom razgovoru rekao Zelenskom da je zabrinut zbog rizika po nuklearna postrojenja u Ukrajini.
Posle detonacije municije u skladištu u Džankoju na severu Krima, uveden je režim za vanredne situacije regionalnog karaktera. Borbe se vode i širom Donbasa.
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštio je portparol UN.
Estonija će ove nedelje zatvoriti svoje granice za više od 50.000 Rusa kojima su prethodno izdate vize i postaće prva zemlja u Evropskoj uniji koja sprovodi mere sa ciljem da oteža ulazak u EU Rusima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Eksplozije u Nikolajevu, udari na Odesku oblast i Harkov; Podoljak: Krimski most legitiman vojni cilj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022

Sto sedamdeset peti dan rata u Ukrajini. Ruske snage tokom noći napale Nikolajev, Odesku oblast i Harkov, saopštile su ukrajinske vlasti. ..Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je u telefonskom razgovoru Volodimiru Zelenskom da je zabrinut zbog rizika po nuklearna postrojenja u Ukrajini. Posle...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.