Izvor: RTS, 10.Mar.2022, 06:53

Lavrov i Kuleba nisu dogovorili prekid vatre; Putin poručio da sankcije neće naškoditi Rusiji

Šefovi diplomatije Rusije i Ukrajine Sergej Lavrov i Dmitro Kuleba sastali su se u Antaliji, uz posredovanje Turske, ali prekid vatre nije dogovoren. Lavrov je nakon sastanka istakao da će Rusija izaći iz krize otrežnjene svesti i da više neće imati iluzije po pitanju saradnje sa Zapadom. Kuleba ističe da se Ukrajina neće predati. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da sankcije zapada neće oslabiti Rusiju i da će ona izaći jača.
Humanitarni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koridori uspešno su organizovani za stanovnike Sumija, Energodara i dela Kijeva. Harkov i Marijupolj su, međutim, granatirani tokom prethodnog dana.

Ukupno je evakuisano oko 48.000 Ukrajinaca, i to 43.000 iz Sumija, 3.500 iz regiona Kijeva i 1.000 iz Energodara.
Za to vreme, portparol Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov rekao je da je uništeno oko 90 odsto ukrajinskih PVO sistema i onesposobljeno 90 odsto vojnih aerodroma. 
Kancelarija visokog predstavnika za ljudska prava UN saopštila je da je do sada u ratu u Ukrajini stradalo 516 civila, a 908 je povređenih.
Države članice Evropske unije odobrile su novi paket sankcija protiv visokih ruskih zvaničnika i oligarha zbog napada Rusije na Ukrajinu, saopštila je delegacija Francuske, koja je predsedavajuća Evropskog saveta.
U Antaliji bi trebalo da se sretnu šefovi ruske i ukrajinske diplomatije Sergej Lavrov i Dmitro Kuleba, a sa njima bi trebalo da razgovara i šef IAEA Rafael Grosi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kijev: Rusija namerno sprečava evakuaciju iz Mariupolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2022

Rusija namerno sprečava evakuaciju civila iz Mariupolja, jer nije uspela da zauzme ovaj strateški crnomorski lučki grad, izjavio je danas savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič...Ukrajina je ranije danas saopštila da je konvoj pomoći za ovaj grad morao da se vrati zbog borbi koje su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.