Srušio se antonov u Ukrajini, petoro mrtvih

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se "antonov" u Ukrajini, petoro mrtvih

Teretni avion "antonov 12" srušio se blizu grada Lavova u Ukrajini pošto je ostao bez goriva. Pet osoba je poginulo, a tri su povređene.
Britanska agencija Rojters navodi da je avion nestao sa radara oko 7.10 po lokalnom vremenu, udaljen oko 13 kilometara od aerodroma u Lavovu.

Ministar infrastrukture Vladislav Krikli potvrdio je da je pet osoba poginulo. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajinska služba za vanredne situacije je navela da je u avionu bilo osam osoba.

Avion je trebalo da sleti u Lavovu, ali je morao ranije prinudno da sleti jer je ostao bez goriva, objavilo je na Fejsbuku ukrajinsko Ministarstvo za infrastrukturu. 
Ukrajinski mediji navode da se avion srušio na 1,5 kilometara od piste, prenosi AP.
Pokrenuta je istraga o nesreći. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.