Šojgu o naoružanju koje se koristi u Ukrajini

Izvor: B92, 22.Avg.2022, 23:56

Šojgu o naoružanju koje se koristi u Ukrajini

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu govorio je, o kvalitetu naoružanja koje se koristi u Ukrajini, u intervjuu za Rossiia 1 .

Šojgu je, prilikom analize, izdvojio haubice M-777, protivtenkovske sisteme NLAV, JAVELIN, MANPADS Stingers.

Prema rečima načelnika vojnog resora, pokazalo se da su haubice M-777 teško popravljive.

Šojgu je dodao da kompleks JAVELIN ima domet gađanja skoro dva puta manji od ruskog Korneta, prenosi RT .

Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i da se oružje koje Rusi zarobe višestruko analizira. Prvo, stručnjaci analiziraju kako se tome može odupreti. Zatim analiziraju nedostatke tog oružja.

On je napomenuo da je relevantni rad "prilično uspešan“.

"Naučili smo da se borimo protiv njih, poznajemo ih, razumemo ih, vidimo ih. Mnogo je lako kad poznajete i dobre i loše strane oružja protiv kog se borite", rekao je Šojgu.

Ruske hipersonične rakete „Kinžal“ pokazale briljantne performanse tokom specijalne operacije u Ukrajini, prenosi Federalna novinska agencija .

Ranije, 19. avgusta, američki predsednik Džo Bajden naložio je da pošalje dodatnu vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od 775 miliona dolara.

Prema dokumentima, Vašington će posebno Kijevu snabdevati izviđačke bespilotne letelice ScanEagle, antiradarske rakete HARM, opremu za čišćenje mina i protivraketne sisteme sa municijom.

Zapadne zemlje povećale su isporuku oružja i vojne opreme Kijevu u pozadini specijalne operacije koju je sprovela Ruska Federacija za zaštitu Donbasa .

Ključni ciljevi ruske vojske su denacifikacija i demilitarizacija režima u Kijevu.

To je neophodno da bi se obezbedila bezbednost ruske države i naroda, saopštio je Kremlj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.