Snage DNR spremne da pređu u kontranapad u slučaju napada kijevskih snaga

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snage DNR spremne da pređu u kontranapad u slučaju napada kijevskih snaga

Narodna vojska Donjecke Narodne Republike je na najvišem stepenu borbene gotovosti, a u slučaju napada ukrajinskih snaga bezbednosti, spremna je da krene kontranapad, izjavio je predstavnik Operativne komande Docke Narodne Republike Eduard Basurin.

Ranije je Basurin rekao da se bezbednosne snage Ukrajine pripremaju ofanzivu u Donbasu nakon smrti predsednika Aleksandra Zaharčenka.

"Naše jedinice su dovedene u najviši stepen borbene gotovosti i spremne su za bilo kakav razvoj situacije, do prelaska u kontra-ofanzivu u slučaju napada sa neprijateljske strane", rekao je Basurin.

Pozvao je lidere zapadnih zemalja da intervenišu i zaustave "režim koji je igrao u vojnom režimu Porošenka".

"U suprotnom, ovo će dovesti do još jedne runde krvoprolića u ovom građanskom ratu, što neće doneti ništa osim tuge i suza u domove Ukrajine i naše republike", dodao je Basurin.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Donjeck: Kijevske snage koncentrišu snage u pravcu Mariupolja

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2018

Ukrajinske bezbednosne snage raspoređuju udarnu grupu na Mariupoljskom pravcu. Takođe je primećeno je raspoređivanje artiljerije na područje naselja Rozovke, izjavio je predstavnik Operativne komande DNR-a Eduard Basurin.. . Ranije je Basurin rekao da su kijevske snage počele sa pripremama...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.