Šala ili uvijena pretnja – Đulijani ima osiguranje u istrazi protiv Trampa

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šala ili uvijena pretnja – Đulijani ima "osiguranje" u istrazi protiv Trampa

Advokat Donalda Trampa, Rudi Đulijani, rekao je da ima dobro "osiguranje" u slučaju da se Tramp okrene protiv njega tokom procesa impičmenta američkog predsednika.
Rudi Đulijani je u telefonskoj izjavi za Gardijan izjavio da je uveren da će mu predsednik SAD ostati lojalan, nakon što je na saslušanju u okviru istrage o opozivu Trampa optužen za pokušaj vođenja prljave kampanje protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << američkih zvaničnika u Ukrajini.

Povodom spekulacija da će republikanci nastojati da ga označe kao krivca da bi zaštitili predsednika, Đulijani je istakao da je Tramp "veoma odan" i da ga poznaje tri decenije.
Na pitanje da li je nervozan zbog mogućnosti da ga Tramp u istrazi "baci pod autobus", Đulijani je, kroz blagi smeh, rekao da nije, ali da ima "veoma dobro osiguranje".
"Ako Tramp to učini, svi moji bolnički računi biće plaćeni", poručio je Đulijani.
"On se šali", rekao je u tom trenutku Đulijanijev advokat Robert Kostelo, koji je slušao razgovor.
Bilo da je u pitanju šala ili uvijena pretnja, piše Gardijan, Đulijani je postao ključna figura u procesu impičmenta.
U istrazi treba da se utvrdi da li je Tramp zloupotrebio položaj i pozvao Ukrajinu da se meša u američke izbore i da li je Bela kuća uslovila pomoć Ukrajini, kako bi je podstakla da istraži Trampovog rivala Džozefa Bajdena i poslove njegovog sina u Ukrajini.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EVO KO JE BIVŠA AMBASADORKA KOJA TRAMPU MOŽE DA DOĐE GLAVE: Mari Jovanovič svedočila u istrazi o opozivu, a evo šta je sve otkrila (VIDEO)

Izvor: Kurir, 15.Nov.2019

Bivša američka ambasadorka u Ukrajini koju je ove godine smenio predsednik Donald Tramp branila se na saslušanju u istrazi za opoziv predsednika, rekavši da nije imala nikakvu političku agendu u Ukrajini osim "utvrđene američke spoljne politike".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.