SRBIJI NEĆE BITI LAKO! Prete nam JEZIVI PRITISCI zbog sukoba u Ukrajini: Zapad će tražiti da udarimo na Ruse?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2022, 08:48

SRBIJI NEĆE BITI LAKO! Prete nam JEZIVI PRITISCI zbog sukoba u Ukrajini: Zapad će tražiti da udarimo na Ruse?

Istoričar Aleksandar Životić ističe da Srbija mora dugoročno da razmišlja o tome gde će biti sutra.

Pritisci zapadnih moćnika na Srbiju da uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini pojačavaće se dokle god budu trajali sukobi u toj zemlji, saglasni su stručnjaci.

Prema njihovim rečima, naša država uspela je da smanji pritiske glasanjem u UN, ali Zapad neće tek tako prestati sa zahtevima da Beograd politički potpuno zarati sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moskvom.

Ivo Visković, bivši ambasador u Nemačkoj, kaže da bi uvođenje sankcija Rusiji bilo jako neprijatno za Srbiju, koja bi se u tom slučaju verovatno susrela sa kontrasankcijama.

- Posledice bi bile i energetske i političke prirode. Rusija bi se verovatno odrekla stava u vezi sa Kosovom u Savetu bezbednosti UN, a to je teško prihvatiti. Zato je ovo što je do sada uradila država najbolje u zadatim okolnostima. Pritisci će biti sve snažniji i biće jako teško, ako je uopšte moguće, odoleti zahtevima Zapada, koji sada Srbiju posmatra kao jedinu državu u Evropi koja nije spremna da se potpuno priključi njihovoj politici prema Rusiji - naglašava Visković.

Da našoj zemlji dolazi težak period, potvrđuje i Ognjen Pribićević, bivši ambasador u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

- Jedna od ključnih stvari bilo je glasanje u Ujedinjenim nacijama, koje je svakako relaksiralo pritiske. Ali to sigurno ne znači da će pritisci potpuno prestati - zaključuje Pribićević.

Pratite UŽIVO dešavanja u Ukrajini klikom OVDE.

Sve vesti iz Ukrajine možete pročitati klikom OVDE.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.