SADA JE I ZVANIČNO! UKRAJINA PROGLASILA RATNO STANJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA JE I ZVANIČNO! UKRAJINA PROGLASILA RATNO STANJE!

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo je odluku da uvede ratno stanje na teritoriji te zemlje u trajanju od 60 dana. Odluku o tome treba da potvrdi Vrhovna rada Ukrajine.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je ranije večeras da u slučaju uvođenja ratnog stanja u toj zemlji Kijev neće izvoditi ofanzivne operacije.

Prema njegovim rečima, proglašenje ratnog stanja neće uticati na situaciju u Donbasu, kao ni na odnos Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s međunarodnim partnerima.

To, takođe, kako je rekao Porošenko, ne znači da će biti promena položaja na liniji razgraničenja u pojedinim oblastima Donjecke i Luganske oblasti, kao i u drugim krajevima.

Porošenko je dodao da proglašenje ratnog stanja ne podrazumeva ograničenja prava i sloboda građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina proglasila ratno stanje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2018

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo je odluku da uvede ratno stanje na teritoriji te zemlje u trajanju od 60 dana. Odluku o tome treba da potvrdi Vrhovna rada Ukrajine...- Uvođenje ratnog stanja ni na koji način ne znači da će Ukrajina voditi nekakva ofanzivna dejstva. Ukrajine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ukrajina uvodi vanredno stanje na teritoriji cele zemlje

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko ublažio je svoj predlog za uvođenje vanrednog stanja u zemlji, smanjivši vremenski period na 30, sa prvobitno predloženih 60 dana, što je očigledan ustupak političkim protivnicima...To smanjenje znači da će ukrajinske vlasti moći da raspišu predsedničke...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.