SAD odgovaraju Ukrajince: Kineske investicije su opasne

Izvor: B92, 27.Avg.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD odgovaraju Ukrajince: Kineske investicije su opasne

Kijev -- Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton upozorio je tokom posete Ukrajini na opasnosti od kineskih investicija.

Uoči Boltonove posete u medijima su se pojavile nezvanične informacije da je jedan od ciljeva njegovog dolaska u Ukrajinu da spreči da kineske kompanije kupe više od 50 odsto akcija velikog ukrajinskog preduzeća za proizvodnju aviona "Motor sič".

"Smatramo da Kina pokušava da se integriše u ekonomiju zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << širom sveta, pored ostalog u okviru projekta ’Put svile‘, kao i kroz privlačne investicije. Informišemo prijatelje i partnere o opasnostima koje nose kineske investicije", rekao je Bolton za ukrajinski portal "Evropska pravda".

On je odbio da komentariše pitanja u vezi s "Motor sičom", čiji se proizvodi koriste za avione i helikoptere u 120 zemalja, piše Dnevnik.

Krajem prošle sedmice predstavnik tog preduzeća je saopštio da su dve kineske kompanije već predale na usaglašavanje Antimonopolskom komitetu Ukrajine ugovor o kupovini više od 50 odsto akcija "Motor siča".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD odgovara Ukrajince: Kineske investicije u opasne

Izvor: Capital.ba, 28.Avg.2019, 09:01

KIJEV, Savetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbijednost Džon Bolton upozorio je tokom posjete Ukrajini na opasnosti od kineskih investicija. Uoči Boltonove posjete u medijima su se pojavile nezvanične informacije da je jedan od ciljeva njegovog dolaska u Ukrajinu da spriječi da kineske...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.