SAD: Rusija koristi nenaoružane krstareće rakete kako bi iscrpela Ukrajinsku PVO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 08:01

SAD: Rusija koristi nenaoružane krstareće rakete kako bi iscrpela Ukrajinsku PVO

Rusija ispaljuje nenaoružane krstareće rakete koje su dizajnirane da nose nuklearne bojeve glave na ciljeve u Ukrajini, kako bi pokušala da iscrpi kijevske zalihe protivvazdušne odbrane, rekao je visoki američki vojni zvaničnik.

Zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman je to izjavio, upitan za komentar zbog izveštaja britanske vojne obaveštajne službe u kojem se navodi da Rusija „verovatno" uklanja nuklearne bojeve glave sa krstarećih projektila i ispaljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ih na Ukrajinu, prenosi Rojters.

„To je svakako nešto što oni pokušavaju da urade kako bi umanjili uspešnost sistema protivvazdušne odbrane koje koriste Ukrajinci", saopštio je zvaničnik.

Dodaje i da je porast ruskih raketnih udara u Ukrajini delimično osmišljen kako bi se iscrpele kijevske zalihe raketa protivvazdušne odbrane i kako bi Rusija konačno postigla dominaciju na nebu iznad Ukrajine.

U izveštaju obaveštajnih službi analizirane su fotografije na kojima su prikazane olupine krstareće rakete iz vazduha ispaljene na Ukrajinu, za koje se pretpostavalja da su proizvedene 1980-ih i da pripadaju ruskim nuklearnim sistemima, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ćorci?

Izvor: B92, 30.Nov.2022

Rusija ispaljuje nenaoružane krstareće rakete, dizajnirane da nose nuklearne bojeve glave na ciljeve u Ukrajini, rekao je visoki američki vojni zvaničnik...Taj zvaničnik, koji je zahtevao anonimnost, dodaje da je cilj Moskve da iscrpi kijevske zalihe protivvazdušne odbrane, rekao je visoki američki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.