Rusija naredila ukrajinskom diplomati da napusti zemlju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2021, 10:24

Rusija naredila ukrajinskom diplomati da napusti zemlju

Rusija je optužila ukrajinskog konzula u Sankt Petersburgu Aleksandra Sosonjuka da je pokušao da dođe do poverljivih podataka i naredila mu da napusti zemlju do 22. aprila, javlja agencija Rojters. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo u saopštenju da je Sosonijuku savetovano da napusti rusku teritoriju u roku od 72 sata, počev od 19. aprila. „Ukrajinska strana će uskoro odlučiti kako da odgovori na ovu provokaciju, uzimajući u obzir trenutnu praksu“, saopštilo je ukrajinsko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija privela ukrajinskog diplomatu zbog prikupljanja poverljivih podataka

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2021

Rusija je privela ukrajinskog diplomatu zbog navodnog primanja poverljivih informacija iz baze podataka glavne državne bezbednosne agencije, saopštila je danas Federalna služba bezbednosti (FSB).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.